Met behulp van een IP-VPN kunnen uw diverse locaties met elkaar worden verbonden. Zo kunt u op uw hoofdlocatie een centrale server neerzetten en uw nevenvestigingen gebruik laten maken van deze server. Deze verbindingen lopen volledig buiten het internet om en zijn dus zeer geschikt voor het vervoer van uw vertrouwelijke bedrijfsgegevens. Doordat er geen externe invloeden vanaf het internet zijn kunnen tevens harde garanties gegeven worden over de ongestoorde afhandeling van tijdkritisch netwerkverkeer zoals telefonie of werkplekken op afstand.

De firewall mShield zorgt ervoor dat een IP-VPN wordt voorzien van een centrale internetontsluiting. Hiermee hoeft u niet meer te investeren in dure firewalls op locatie maar kunt u deze als een dienst bij ons afnemen. Daarnaast is er geen single point of failure meer; als de internetverbinding op uw hoofdkantoor wegvalt dan blijft de internetverbinding met de overige vestigingen behouden.

Met de mSSL en mVPN dienst is het tevens mogelijk om thuiswerkers te voorzien van een veilige manier om op het bedrijfsnetwerk in te loggen, zonder dat u daarvoor investeringen hoeft te doen in hard- of software. Uw medewerker gaat naar een weblink, vult daar zijn gegevens in en is in staat om op een veilige manier in te loggen op het bedrijfsnetwerk.

Simpel Computers biedt daarnaast ook de mogelijkheid om mobiele (data) simkaarten direct met het IP-VPN , het reeds beveiligde netwerk, te verbinden. Daarmee hoeft een mobiele medewerker geen aanvullende handelingen uit te voeren om op een veilige manier verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk.